divendres, 15 de setembre del 2017

REFERÈNDUM PACTAT?



A mi em costa creure que una persona com el senyor Juncker que presideix la Comissió Europea, amb tanta experiència com a polític, parlamentari, orador, que tinga un despiste i recomane a les autoritats catalanes que, en cas de guanyar el SI el referèndum i proclamar l’estat català, que enceten negociacions amb la Unió Europea per a acordar les bases de la integració de Catalunya. Em costa de creure, però com soc molt ingenu, m’ho creuré (que ha sigut un despiste).
Al cap de poques hores (no dies... però tampoc minuts) i probablement a instàncies de la diplomàcia espanyola (pensar que no ha estat la diplomàcia espanyola, és considerar-la inepta i inútil) la Unió Europea va matisar que “naturalment si es tractara d’un referèndum pactat”¿No vol dir això que considera possible (o fins i tot convenient) un referèndum pactat? ¿I no és això diametralment oposat a allò que està dient Rajoy des del primer dia del procés en el sentit que no acceptarà mai un referèndum a Catalunya?
Si Europa diu aquestes coses a Rajoy en públic, ¿que no li dirà en privat? Diu Rajoy que tots els dies li telefonen caps de govern europeus animant-lo i solidaritzant-se amb ell. ¿Perquè serà que tot i la meua ingenuïtat, no m’ho puc creure?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada