dimarts, 4 d’agost del 2015

PRENDRE EL SOL

 Fa uns dies vam rebre una bona notícia, cosa que, pel fet de no ser habituals les bones notícies, és doblement satisfactoria: els partits polítics de l'arc parlamentari, exclòs el PP, han arribat a un acord segons el qual, anul·laran, cas d'aprovar-la el PP, tal com ha anunciat, la llei que gravarà amb impostos, prendre el sol a una terrassa, pública o privada, al carrer o la platja. Bé, ara m'acusareu d'usar una hipèrbole perquè la llei anunciada no gravarà prendre el sol sinó generar energia per autoconsum amb els raigs dels sol. Es a dir, gravarà que instal·lem a la terrassa una placa solar per a convertir els seus raigs en electricitat i després, amb l'estufa, poder escalfar-nos. De moment encara no pretenien gravar que ens escalfarem directament al sol. D'acord, és una hipèrbole però no veig gran diferència entre un plantejament i un altre Tot és autoconsum de sol, pense jo.

El que més em preocupa és que el fet que no s'aplicarà una llei que grava l'autoconsum d'energia solar, siga notícia. Més notícia, i més inversemblant (!), que quan anuncien la llei.
Es com si a algú li diuen: «anem a pegar-te vint colps de fuet», i aquest algú es posara a plorar –però sense rebel·lar-se, quede clar-- i després li diuen: «rectifiquem, sols te'n pegarem divuit» i començara a riure perquè s'estalvia dos dolors, i, encara pitjor, anunciara a tot el món la bona notícia.

Caram! Ja m'ha sortit una altra hipèrbole. Sort que el lector, que és ben intel·ligent, sabrà retirar tota la brossa i quedar-se amb la idea que el redactor no ha sabut expressar millor. Potser algun dia aprendré a explicar les coses amb poques paraules i diré: Estem perden la sensibilitat, la capacitat analítica i el sentit crític.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada