dijous, 29 de maig del 2014

El llibre roig dels PPCC

 Ahir em van regalar El Llibre roig dels Països Catalans, en l'edició del qual participa--si no ho he entés malament-- la CUP. Encara no l'he llegit, sols l'he fullejat fent una lectura transversal. Forma part d'un projecte anomenat Llibres per la Unitat Popular, i una de les frases amb la qual s'auto defineix és: "Llibres incòmodes per a una societat que volem diferent" Reproduïsc una prova de la seua "incomoditat":
"El catalanisme polític hereu de la transició va triar poltrona en lloc de barricada, va triar legitimar estructures de poder a combatre-les, va triar jugar amb cartes marcades en lloc d'estripar la baralla"

Ben incòmode si que sembla. Però si algú es pensa que canviar la societat no és incòmode, va ben errat. I potser en la comoditat radica l'error de la transició o post transició comés pel catalanisme polític i per l'esquerre, catalanista o no.

Si algú vol llegir-lo pot demanar-lo a algun membre de la CUP. El meu exemplar estarà disponible per a deixar-vos-el en uns quants dies (és un llibre curt, amb gràfics, dades objectives, mapes... en fi, fàcil de llegir... he dit fàcil, no còmode)

1 comentari: