dissabte, 2 de febrer del 2013

TERRATRÈMOL



Tot i que probablement no es puga condemnar els dirigint del PP per sobre-cobraments clandestins i que, per a aquestes polítics, per molt evident que siga un fet, aquest no ha existit si no hi ha condemna judicial --recordem el cas Naseiro en el que Zaplana va ser elegit Molt Honorable després d'un escàndol de corrupció en el que es va veure implicat-- una part important d'electors de dretes, els menys dogmàtics i més honestos, passaran factura a Rajoy i al PP. Els escàndols de corrupció actuals són irresistibles per dos motius diferents al de la pròpia naturalesa de la corrupció. Primer, perquè està esguitant a expresidents de autonomies, president de govern i membres de cases reials, de tots els colors --no es tracta de simples regidors o funcionaris de poble-- Segon, perquè la ciutadania no pot perdonar aquests cassos extrems, ni mirar cap a un altre lloc, quan una gran part de la gent està atemorida per l'amenaça de la fam i, fins i tot, n'hi ha que estan passant gana, o greus necessitats.
Per una banda, retalls en atenció sanitària i educació públiques, reformes laborals que han suposat atemptats greus als drets dels treballadors, augment dels impostos al consum que afecten negativament la capacitat adquisitiva de les classes populars. Per una altra banda, parlamentaris europeus que es neguen a viatjar a Brussel·les en classe turística perquè la seua dignitat exigeix anar en primera, parlamentaris que cobren dietes de desplaçament quan tenen el domicili al lloc on suposadament es desplacen---i que a més a més criden "que se jodan" referint-se als treballadors aturats i sense prestacions-- polítics amb beneficis socials i fiscals que no poden somniar els treballadors, i ara... corrupció generalitzada i al més alt nivell.
El terratrèmol és tan fort que, si el govern tinguera sentit de la responsabilitat, declararia l'estat d'emergència amb alarma roja. És a dir dimissió del govern, dissolució de les corts generals i convocatòria d'eleccions generals constitucionals. Sí, constitucionals; quina democràcia és aquesta que s'imposa una constitució a una ciutadania una gran part de la qual (tots els que tenen menys de 52 anys) no l'han votada?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada